O româncă aflată la Bruxelles marţi dimineaţă, când au avut loc mai multe explozii la aeroport şi metrou, scrie pe Facebook că nu va putea uita uşor "scenele cu supravieţuitorii răniţi, unii fără membre". Alţi români aflaţi în capitala Belgiei povestesc pentru News.ro atmosfera de acolo - "Sunt alarme peste tot, iar străzile sunt pline cu poliţişti şi militari".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Pentru cei care mă sună sau îmi dau mesaje - nu prea am baterie să vă răspund, aşa că vă anunţ că sunt ok. Tocmai mă dădeam jos din autobuz când a avut loc explozia, dar scenele cu supravieţuitorii răniţi, unii fără membre, şi panica nu vor fi uşor de uitat... În ce lume trăim?", scrie pe Facebook o româncă aflată la Bruxelle, Alina Madar.

Raluca Anghel, angajată la Parlamentul European, a declarat, marţi, pentru News.ro, că sediul în care funcţionează PE a fost închis, iar toţi cei care lucrează în instituţiile europene sunt sfătuiţi să rămână în birouri. 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Lumea este foarte speriată pentru că, chiar dacă nu ne-a luat prin surprindere, ca urmare a numeroaselor ameninţări, este din nou vorba de multiple explozii. Ne întrebăm cu toţii dacă mai sunt si alte atentate planificate pentru azi. Cei care lucrează în instituţiile europene sunt sfătuiţi sa rămână în birouri, unele clădiri fiind deja închise cum e şi cazul Parlamentului European”, a spus Raluca Anghel.

Ea a mai spus că toate companiile şi organizaţiile îşi anunţă angajaţii să rămână acasă sau să evite mijloacele de transport în comun.

”Toate companiile sau organizaţiile îşi anunţă angajaţii să rămână acasă sau să evite mijloacele de transport în comun. Cu toţii suntem speriaţi şi încercăm să ne sunăm familiile şi prietenii şi ne rugăm pentru cei răniţi”, a precizat femeia.

Şi Gabriela Zanfir, care lucrează de aproximativ doi ani la Autoritatea Europeană pentru Protecţia Datelor de la Bruxelles, poveşteşte că se aud alarme peste tot şi lumea este speriată.

"Înainte cu 30 minute de explozia de la staţia de metrou Maalbeck am trecut pe acolo pentru a participa la o conferinţă. Se aud alarme peste tot, lumea este speriată. Circulaţia metroului a fost suspendată", spune tânăra.

Un alt tânăr, Mihai Firică, jurnalist craiovean, spune că străzile sunt pline de poliţişti şi militari.

”Au fost mai multe atacuri în Bruxelles, nu doar pe aeroport. Zona metroului şi cele de lângă câteva instituţii importante sunt vizate de atacuri. Străzile din Bruxelles sunt pline de poliţişti şi militari, iar circulaţia este restrictionată. Toţi jurnaliştii din grupul nostru sunt în siguranţă”, a spus tânărul, care se află la Bruxelles alături de un grup de jurnalişti.

Conform unui bilanţ provizoriu, cel puţin 23 persoane au murit, iar alte 35 au fost rănite în exploziile produse, marţi, la Bruxelles.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.