Poliţiştii şi procurorii din Maramureş cercetează penal un bărbat de 34 de ani din Baia Mare suspectat de intervenţii chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal dar şi de încălcarea legislaţiei privind regimul de deţinere a câinilor agresivi. La locuinţa bărbatului au fost găsiţi 44 de câini, între care 16 pitbull metis, dar şi animale care fuseseră supuse unor intervenţii chirurgicale interzise de lege.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
În cadrul cercetărilor, poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor Maramureş au obţinut un mandat de percheziţie domiciliară, emis de magistraţii de la Judecătoria Baia Mare, iar în cursul zilei de marţi anchetatorii au mers la o adresă din în oraşul Fărcaşa, unde aveau date că se cresc ilegal câini periculoşi, şi au făcut o percheziţie. 
„În urma verificărilor efectuate la imobilul de pe strada Luceafărului, poliţiştii au descoperit 44 de exemplare canine, de diferite rase, dintre care 16 exemplare canine metişi de pitbull, despre care există bănuiala că i-ar fi înmulţit, în vederea comercializării. De asemenea, asupra 12 exemplare ar fi fost efectuate intervenţii chirurgicale de modificare a aspectului unui animal, în alte scopuri decât cele curative, respectiv cuparea urechilor”, transmite, miercuri, IGPR.
Cel care creştea animalele este  un bărbat în vârstă de 34 de ani, din Baia Mare. În cazul său, poliţiştii fac cercetări pentru probarea întregii activităţi infracţionale, sub îndrumarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare, sub aspectul comiterii infracţiunilor de intervenţii chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau alte scopuri necurative şi importul sau comercializarea câinilor periculoşi sau agresivi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.