Un bătrân cu probleme de sănătate grave, care miercuri a urcat într-o pădure, pe un drum greu accesibil din zona Blidari, judeţul Maramureş, a fost salvat de către salvamontiştii care, alertaţi de familie, l-au preluat şi l-au coborât cu targa până la un echipaj medical. Primele date arată că el ar fi suferit un accident vascular cerebral.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Bărbatul în vârstă de 76 ani, cu grave probleme medicale, cardiac, cu stent, diabetic, a urcat, miercuri dimineaţă, în pădure, pe un drum cu acces dificil şi nu s-a mai întors acasă până la prânz. Familia bărbatului a solicitat sprijinul autorităţilor, sunând la 112.
 
”Salvatorii montani aflaţi în permanenţă în baza Salvamont Mogoşa s-au deplasat la caz împreună cu echipajul Ambulanţei Maramureş. Au găsit bărbatul căzut undeva la 4-500 metri de drumul forestier, i-au acordat primul ajutor şi l-au pregătit în vederea extragerii şi predării la Ambulanţă pentru a fi ulterior transportat la unitatea medicală”, informează Salvamont Maramureş.
 
Din investigaţiile făcute de echipa medicală reiese că bătrânul a suferit, cel mai probabil, un accident vascular cerebral. El a fost stabilizat, transportat cu targa şi predat Ambulanţei, la momentul la care a fost preluat de cadrele medicale fiind conştient.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.