Un bărbat din judeţul Maramureş este cercetat pentru braconaj şi uciderea sau capturarea animalelor aflate în mediul lor natural. În urma unor percheziţii făcute la locuinţa lui, poliţiştii au găsit zeci de kilograme de carne de vânat, dar şi animale sălbatice pe care le ţinea captive.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Descinderea poliţiştilor de la Postul de Poliţie Asuaju de Sus, de la Serviciul Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase şi de la Secţia 3 Poliţie Rurală Fărcaşa a avut loc, vineri, la o adresă din localitatea Oarţa de Sus.
 
Percheziţia a avut loc la domiciliul unui bărbat în vârstă de 55 de ani, suspectat că, de mai mult timp, vâna ilegal animale şi chiar ţinea captive animale sălbatice.
 
 
”În urma activităţilor desfăşurate, a fost identificată şi indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor cantitatea de 60 de kilograme de carne de vânat, din specia mistreţ, cerb comun şi căprior, şapte trofee de căprior şi o capcană tip cuşcă”, informează, vineri seară, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş.
 
Pe lângă carnea de vânat, anchetatorii au descoperit, într-un ţarc amenajat în curte, un căprior şi şapte exemplare de fazan, patru femele şi trei masculi.
 
Animalul şi păsările au fost ridicate şi relocate pe Fondul Cinegetic de Vânătoare din localitatea Asuaj.
 
Maramureşeanul este cercetat într-un dosar care vizează două infracţiuni de braconaj cinegetic şi două infracţiuni de recoltare, capturare, ucidere, distrugere sau vătămare a exemplarelor aflate în mediul lor natural.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.