Poliţiştii de la Biroul pentru Protecţia Animalelor din cadrul IPJ Maramureş au deschis o anchetă după ce o persoană a sunat, luni, la numărul pentru apeluri de urgenţă 112 anunţând că a găsit doi câini spânzuraţi într-o pădure.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Un bărbat de 49 de ani a sunat luni, la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, anunţând că într-o pădure pe raza localităţii Stoiceni, judeţul Maramureş, a găsit doi câini spânzuraţi. Ajunşi la locul indicat, poliţiştii au identificat animalele în cauză. 
 
Poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor şi un tehnician criminalist au realizat cercetarea a faţa locului, deschizând un dosar penal care vizează infracţiunea de uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept.
 
Nu este prima oară când poliţia face verificări după ce animale au fost găsite spânzurate, în zone împădurite şi izolate. 
 
Luna trecută, poliţiştii din Bihor au identificat doi bărbaţi care sunt cercetaţi pentru spânzurarea unui câine. Oamenii legii au cerut sprijinul populaţiei pentru identificarea autorului, în condiţiile în care ancheta stagna, iar la scurt timp un bărbat suspectat că a ucis animalul şi un altul, suspectat că i-a dat acestuia câinele, au fost identificaţi şi sunt cercetaţi penal.
 
Uciderea, schingiuirea animalelor, organizarea de lupte cu sau între animale şi zoofilia constituie, potrivit noii legislaţii, infracţiuni care se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 7 ani.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.