Salvamontişti şi poliţişti de frontieră din Maramureş intervin, joi seară, pentru a căuta şi salva un cetăţean ucrainean, în zona Vârfului Pop Ivan. Acesta şi-a anunţat familia că dorea să coboare spre zonele locuite, dar nu a mai putut fi contactat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Salvamont Maramureş au anunţat că joi seară este în derulare o acţiune pentru căutarea şi salvarea unui cetăţean ucrainean, în zona Vârfului Pop Ivan.

”Apelul venit prin 112  ne-a informat despre faptul că cetăţeanul ucrainean şi-a anunţat familia că a trecut în zona mai sus menţionată şi are intenţia de a coborî spre o zonă locuită a judeţului Maramureş. Din păcate nu avem alte detalii, nu avem nicio localizare, ucraineanul având telefonul închis de mai bine de 4 or”, au arătat aceştia.

Două echipe de salvatori montani şi poliţişti de frontieră de la Poienile de Sub Munte participă la acţiune. Salvatorii montani au şi drona cu termoviziune şi binoclul cu termoviziune, dar condiţiile meteo le fac greu de  utilizat. În zonă este zăpadă, iar temperatura este negativă, dar salvamontiştii speră că ucraineanul se va orienta după stâlpii indicatori montaţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.