Meteorologii au emis, marţi, o avertizare cod galben de furtună pentru judeţul Constanţa, urmând să se înregistreze ploi, rafale de vânt şi grindină de dimensiuni medii, care vor afecta mai multe staţiuni. De asemenea, meteorologii au anunţat producerea unor fenomene periculoase pentru zonele de munte din judeţele Bacău, Neamţ şi Alba.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avertizarea meteorologilor este valabilă pentru judeţul Constanţa şi va afecta localităţile Constanţa, Eforie, Năvodari, Ovidiu, Techirghiol, Agigea, Corbu, Cumpăna, Lumina, Mihail Kogălniceanu şi Topraisar. 

”Se vor semnala grindină de dimensiuni medii, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. De asemenea, se vor înregistra averse care vor cumula aproximativ 15 - 20 de litri pe metru pătrat", precizează meteorologii.

Totodată, meteorologii au emis cod galben de fenomene periculoase pentru zonele de munte din judeţele Bacău şi Neamţ, unde, de asemenea, se vor semnala ploi însemnate cantitativ ce pot cumula până la 25 de litri pe metru pătrat. În plus, pot apărea rafale de vânt şi grindină de dimensiuni mici şi medii. Avertizarea este valabilă până la ora 17.00. 

Averse ce vor depăşi 20-25 l/mp, însoţite de descărcări electrice, se vor înregistra până la ora 17:40, în judeţul Alba, în localităţile Abrud, Câmpeni, Zlatna, Albac, Bistra, Bucium, Ciuruleasa, Gârda de Sus, Horea, Întregalde, Lupşa, Meteş, Mogoş, Poiana Vadului, Ponor, Roşia Montană, Scărişoara, Sohodol, Vadu Moţilor şi Vidra.

Potrivit avertizării, în aceste zone, izolat, se vor înregistra intensificări de scurtă durată ale vântului şi se va produce grindină de mici dimensiuni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.