Magistraţii Secţiei 1 Civile din cadrul Tribunalului Gorj au decis ca elevul în vârstă de 13 ani care ar fi fost agresat, joi, de către mama lui să fie luat de urgenţă în plasament de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj. Asistenţii sociali au solicitat poliţiştilor gorjeni să îi însoţească la domiciliul minorului pentru ca acesta să fie preluat şi dus într-un centru de plasament.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mama elevului în vârstă de 13 ani a fost audiată aproximativ o oră de către magistraţii gorjeni, în faţa acestora femeia susţinând că s-a apărat de loviturile fiului său.

Băiatul a mai avut gesturi necorespunzătoare faţă de mamă şi, cu experienţa acestor gesturi, ea nu a făcut decât să se apere”, a declarat presei locale Liliana Clima, apărătorul mamei băiatului în vârstă de 13 ani, la ieşirea din sala de judecată.

Cu toate acestea, reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au obţinut o decizia favorabilă.

Ceea ce s-a întâmplat este foarte clar: copilul a fost agresat fizic şi verbal de către mama lui. În acest moment, instituţia noastră consideră oportună scoaterea copilului din mediul familial”, a declarat Corina Drăgan, purtător de cuvânt al Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj.

Imediat după decizia instanţei, asistenţii sociali au mers la domiciliul minorului.

“S-a făcut o solicitare scrisă din partea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj pentru ca poliţişti din cadrul IPJ Gorj să îi însoţească la locuinţa minorului. Este o procedură standard, poliţiştii având doar misiunea de a asigura ca liniştea şi ordinea publică să nu fie perturbate”, a declarat agent şef adjunct Miruna Prejbeanu, din cadrul biroului de presă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.

Elevul olimpic, în vârstă de 13 ani, a refuzat să părăsească locuinţa în care stă cu mama sa, cercetată de către poliţiştii gorjeni pentru violenţă în familie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.