Echipa de salvatori a intrat în subteranul Minei Lupeni, unde a avut loc o surpare, şi a anunţat că cei trei mineri daţi dispăruţi ar putea fi în viaţă întrucât se aud voci, spune liderul Sindicatului Muntele din Valea Jiului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Echipa de salvatori a intrat deja în subteran. Ne-a comunicat la suprafaţă că se aud voci, ceea ce înseamnă că cei trei mineri ar putea fi în viaţă”, a declarat liderul Sindicatului Muntele din Valea Jiului, Darius Câmpean.

El a mai spus că accesul în zona în care a avut loc surparea este foarte dificil.

Galeria unde a avut loc surparea este la o adâncime de 500 de metri.

La rândul lui, prefectul de Hunedoara, Fabius-Tiberiu Kiszely, a declarat că a luat legătura cu secretarul de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat şi că la faţa locului va fi trimis un elicopter SMURD.

Ministrul Energiei, Toma Petcu, declara că la momentul surpării în galerie se aflau 11 mineri, 8 dintre ei reuşind să iasă. Ceilalţi trei au fost prinşi sub dărâmături, fiind daţi dispăruţi. Iniţial, Petcu spunea că la acel moment în subteran erau 14 mineri.

Ministrul Toma Petcu a plecat la Mina Lupeni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.