Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara va deschide o anchetă în cazul evenimentului din zona Peştera Bolii unde un mal de pământ s-a prăbuşit peste trei muncitori care executau lucrări de infrastructură, acesta fiind considerat accident colectiv de muncă, a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al instituţiei, Sorin Gabriel Istrate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Inspectorul-şef al ITM Hunedoara este în drum spre zona în care malul de pământ s-a surpat peste câţiva muncitori. Nu ştim cu exactitate ce munceau ei acolo, ştim doar că executau lucrări de infrastructură. Ceea ce ştim, în acest moment, e că sunt victime, iar acesta este un accident colectiv de muncă. Se va face anchetă”, a declarat Sorin Gabriel Istrate.

Potrivit sursei citate, o firmă din Baia Mare executa lucrările în locul unde a avut loc accidentul.

Trei persoane sunt prinse sub un mal de pământ, lângă Petroşani, în zona Peştera Bolii din judeţul Hunedoara, una dintre victime fiind declarată decedată. Pompierii acţionează penntru scoaterea de sub pământ a celorlalte două persoane.

În zonă a fost deplasat  şi un container multirisc dotat cu echipamente de asigurare şi stabilizare ce permit derularea acţiunilor de căutate salvare în medii greu accesibile, au transmis reprezentanţii ISU Hunedoara.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.