Incendiul izbucnit marţi seară la o hală de depozitare şi producţie de saltele din Urlaţi nu este lichidat, însă a fost localizat şi nu mai există risc de propagare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În  momentul de faţă, incendiul de la fabrica de saltele nu este lichidat şi se acţionează în continuare cu 7 autospeciale de stingere. Este o intervenţie dificilă, pompierii se luptă cu flăcările de peste 9 ore, din cauza cantităţilor mari de materiale combustibile (baloţi de vatelină, utilaje, tiruri şi alte autoutilitare, saltele, bureţi, lemn, butoaie cu diluanţi şi adezivi), a fumului dens, a temperaturilor ridicate si a gazelor toxice degajare”, anunţă miercuri dimineaţă ISU Prahova.

Din cauza faptului că plafoanele construcţiei s-au prăbuşit, iar hala nu mai prezintă siguranţă pentru salvatori, pompierii asigură intervenţia doar din exterior.

Totodată, din informaţiile preliminare, pompierii au salvat o hală de 1400 mp cu produs sem finit, două sedii de birouri, blocul de locuinţe, mai multe tiruri, mijloace de transport şi autoutilitare.

”Intervenţia este în desfăşurare, incendiul este localizat, nu mai există pericol de propagare la vecinătăţi, se depun eforturi susţinte pentru lichidarea şi înlăturarea efectelor negative”, menţionează ISU Prahova..

Incendiul a izbucnit marţi seară, cuprinzând întreaga construcţie. Pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale. Nu s-au înregistrat victime. Populaţia a fost avertizată prin Ro-Alert, având în vedere degajările mari de fum. Aproximativ 50 de persoane care locuiesc în apropiere au fost evacuate preventiv, din cauza fumului dens.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.