Un incendiu major, cu degajări mari de fum, s-a produs joi la Fabrica Electromontaj din sectorul 3 al Capitalei. Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis, joi seară, o informare cu privire la evoluţia norului de fum din zona Electroaparataj, Strada Ilioara, Sector 3, în intervalul orar 20:00 – 08:00. ”În cursul acestei nopţi, circulaţia aerului va fi relativ slabă, astfel că evoluţia norului de fum din zona Electroaparataj va fi de dispersie lentă şi de deplasare către nord-est”, au transmis meteorologii. Ulterior, responsabilii ISU Bucureşti-Ilfov au anunţat că incendiul a fost stins.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Incendiul de la Fabrica Electromontaj din Capitală a fost stins

ISU Bucureşti-Ilfov a anunţat, joi seară, că incendiul izbucnit la Fabrica Electromontaj din Capitală a fost stins.

”Au fost efectuate două măsurători privind calitatea aerului din zonă, nu s-au constatat depăşiri ale valorilor acceptate”, a transmis ISU Bucureşti-Ilfov.

UPDATE - ANM, după incendiul de la Fabrica Electromontaj: În cursul acestei nopţi, circulaţia aerului va fi relativ slabă, astfel că evoluţia norului de fum va fi de dispersie lentă şi de deplasare către nord-est

”Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie privind evoluţia norului de fum din zona Electroaparataj, Str. Ilioara, Sector 3, se apreciază că în cursul acestei nopţi circulaţia aerului va fi relativ slabă şi se va realiza predominant dinspre sud-vest către nord-est, astfel că evoluţia norului de fum va fi de dispersie lentă şi de deplasare către nord-est”, a transmis Administraţia Naţională de Meteorologie, cu privire la norul de fum produs în urma incendiului de la Fabrica Electromontaj din Capitală

Potrivit ANM, în intervalul menţionat, în zona de interes cerul va avea înnorări.

UPDATE - Din evaluarea făcută la faţa locului de către echipajele de intervenţie, rezultă că există pericol de explozie.

”Nu se cunosc cu exactitate toate substanţele existente în bazin”, a transmis Isu Bucureşti-Ilfov. 
 
Bazinul se află în interiorul halei. 
 
La caz au fost trimise 20 de autospeciale de stingere, 2 autoscări, 1 echipaj descarcerare, 1 echipaj CBRN, 2 SMURD. 

UPDATE - Incendiul s-a extins la nivelul acoperişului halei pe o suprafaţă de aproximativ 300 mp. Hala are o suprafaţă de de aproximativ. 2500 mp, constructia fiind de tip  P+1.

”Se acăionează pentru localizare”, transmite ISU

ŞTIREA INIŢIALĂ - Conform mesajului transmis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov prin sistemul RO-Alert, la Fabrica Electromontaj din sttrada Ilioara, din sectorul 3 al Capitalei, a izbucnit un incendiu puternic.

”Evitaţi zona şi eliberaţi căile de circulaţie, pentru a permite accesul mijloacelor de intervenţie”, recomandă ISU.

Potrivit pompierilor, incendiul ar fi izbucnit la un bazin, posibil cu zinc.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.