Elicopterele MAI au efectuat, marţi, 34 de aruncări cu apă peste incendiul din Parcul Naţional Domogled, iar în urma acestei acţiuni nu se mai observă focare, însă pompierii vor rămâne în dispozitiv şi vor urca pe munte şi miercuri, pentru a se asigura că nu mai arde pădurea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Caraş- Severin, cele două elicoptere ale MAI au efectuat, marţi, 34 de aruncări cu apă în zona incendiului izbucnit în Parcul Naţional Domogled.

”34 de aruncări cu apă au fost efectuate azi (marţi - n.r.), în total cu elicopterele. Nu se mai observă focare. Nu este încă declarat lichidat. Forţele se vor retrage pentru azi (marţi - n.r.), dar vor urca şi mâine pe munte”, transmite ISU Caraş- Severin.

Doar unul dintre cele două elicoptere ale MAI a mai rămas în zona incendiului din Parcul Naţional Domogled, cel de-al doilea a fost trimis la o altă misiune. Cel rămas va interveni şi miercuri, dacă este cazul.

Deocamdată, nu se cunosc cauzele producerii acestui incendiu.

Incendiul în Parcul Naţional Domogled a izbucnit vineri după-amiaza. Un turist a observat coloana de fum care ieşea din pădure şi a sunat la numărul de urgenţe 112. Aproximativ 20 de pompieri, alături de angajaţi de la Ocolul Silvic şi rangeri au intervenit imediat, iar sâmbătă au solicitat ajutor din judeţele Timiş, Gorj şi Mehedinţi. În total peste o sută de pompieri intervin pentru stingerea focului. Intervenţia la sol este dificilă, din cauza reliefului abrupt.


 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.