Patru localităţi ale judeţului Gorj sunt afectate, joi după amiază, de inundaţiile produse în urma ploilor torenţiale. Pompieri şi salvamontişti intervin în mai multe zone în care se produc viituri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conform datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj, două oraşe şi două comune sunt afectate, joi, de inundaţii. Astfel, s-au produs viituri în mai multe zone din municipiul Motru, în zonele Dealu Pomilor şi Ripa, în oraşul Tismana, zona Celei, dar şi în comuna Godineşti, sat Pirău de Pripor şi în Ciuperceni, sat Vârtopu. 
Joi după amiază, în zonele afectate de inundaţii, ISU Gorj are dislocate şapte echipaje de pompieri cu tot atâtea autospeciale de intervenţie, dotate cu motopompe pentru evacuarea apei  din gospodarii. 
La Vârtopu, o femeie rămasă blocată din cauza unei viituri a fost salvată de către salvamontişti şi pompieri care au adus-o cu ajutorul corzilor de alpinism peste zona în care se produce viitura. 
 
 
Joi, de la ora  14:25 până la  ora 15:30, în judeţul Gorj, loclaităţile Tismana, Runcu, Padeş, Peştişani, Godineşti, Arcani se află sub avertizare de vreme severă imediată Cod portocaliu care vizează averse. Meteorologii au anunţat că, prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 25...35 l/mp. În zona avertizată, în ultimele ore, s-au acumulat cantităţi de 35...45 l/mp.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.