Pompierii din Râmnicu Vâlcea au intervenit pentru îndepărtarea tencuielii de pe mai multe balcoane ale unui bloc din centrul oraşului, tencuială care se desprindea, constituind ”un real pericol” pentru trecători. Reprezentanţii Primăriei Râmnicu Vâlcfea afirmă că, atunci când li s-a propus să fie de acord cu reabilitarea termică a blocului şi să plătească doar un sfert din cheltuieli, în termen de trei ani de la finalizarea lucrărilor, locatarii blocului au refuzat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pompierii din cadrul ISU Vâlcea au intervenit, miercuri şi joi, pentru îndepărtarea unor bucăţi de tencuială care erau pe punctul de a se desprinde de pe faţadele blocului Cozia, amplasat în centrul municipiului Râmnicu Vâlcea.

Intervenţia a avut loc în contextul în care elementele de construcţie care stăteau să cadă reprezentau ”un pericol real” pentru trecători, au transmis oficialii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

După ce miercuri a fost îndepărtată tencuiala desprinsă de pe 15 balcoane, joi pompierii au intervenit din nou cu autoscara.

Oficialii Primăriei Râmnicu Vâlcea  au reacţionat, în contextul în care unii dintre locatarii blocului ş-au exprimat nemulţumirea faţă de această situaţie, considerând că administraţia locală este de vină.

”În cursul anului 2018, Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea a întocmit documentaţiile tehnice necesare în vederea reabilitării termice a blocului Cozia prin co-finanţare de la bugetul de stat în baza OUG nr. 18/2009. Din păcate, însă, după finalizarea dosarului tehnic, în cadrul şedinţei Adunării Generale a Asociaţiei de Proprietari în care trebuia să se ia hotărârea de acceptare a includerii în programul naţional de reabilitare (60% fonduri de la bugetul de stat, 15% - fonduri de la bugetul local şi 25% - contribuţia proprietarilor, plătibilă în decurs de trei ani de la recepţia finală a lucrărilor), ca urmare a opoziţiei vehemente şi nefundamentate a unora dintre locatari şi în ciuda lămuririlor date de reprezentanţii Primăriei Municipiului prezenţi la reuniune, această decizie nu a mai fost luată, iar Municipalitatea nu a mai putut să susţină proiectul în vederea obţinerii fondurilor necesare. Evident că în cazul în care aceste lucrări ar fi fost realizate, incidentele din ultimele zile nu ar fi avut loc, iar blocul Cozia ar fi avut un aspect îngrijit, la fel cu blocul I de care este direct legat, îmbunătăţind şi imaginea generală a Scuarului Mircea cel Bătrân”, a transmis, joi după amiază, Primăria Râmnicu Vâlcea.

Oficialii administraţiei locale reamintesc că, potrivit Legii nr. 196/2018, obligativitatea întreţinerii faţadelor blocurilor de locuinţe aparţine exclusiv proprietarilor prin intermediul Asociaţiei de Proprietari, la fel şi responsabilitatea deplină a tuturor daunelor produse ca urmare a neconformării la această obligaţie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.