Două grupuri de turişti au rămas blocate pe trasee din Masivul Bucegi, luni după-amiază, ei cerând ajutorul Salvamont, în condiţiile în care pe munte este ceată şi lapoviţă, iar vizibilitatea este redusă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, salvatorii montani au intervenit, luni, în sprijinul a două grupuri de turişti care au urcat pe munte neechipati corespunzător şi care au rămas blocaţi pe trasee din Masivul Bucegi.

Un grup format din trei persoane a rămas blocat în zona Ciocârlia, ei neştiind cum să ajungă la cabana Piatra Arsă, în condiţiile în care au rătăcit traseul. Al doiea grup de turişti a urcat până pe platoul Bucegi, la Babele, după care la coborâre turiştii s-au rătăcit din cauza vizibilităţii reduse.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Salvamontiştii le recomandă turiştilor să nu urce pe munte neechipati corespunzător şi să nu se îndepărteze de unităţile de cazare, în condiţiile în care în această perioadă la altitudini mari este lapoviţă, ceaţa reduce vizibilitatea, iar vântul suflă cu putere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.