Salvamontiştii din Sinaia intervin, vineri după-amiază, pentru recuperarea a doi turişti care se află în zona unei cascade în Masivul Bucegi, pe un traseu care este închis în această perioadă a anului. Un elicopter a fost solicitat să intervină în sprijinul celor doi, însă aeronava nu poate ajunge în acea zonă din cauza reliefului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit datelor furnizate de Dispeceratul Naţional Salvamont, salvatorii din Sinaia intervin pentru recuperarea a două persoane care au urcat pe Valea Vânturiş din Bucegi, în zona unei cascade, dar nu mai pot înainta.

Traseul pe care se află cele două persoane este închis în această perioadă a anului, iar în zona în care au urcat este risc însemnat de producere a unor avalanşe, a declarat şeful Salvamont Sinaia, Nae Cojanu.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Pentru recuperarea celor doi a fost solicitată intervenţia unui elicopter, dar aeronava nu a putut interveni din cauza reliefului care nu permite pilotului să se apropie de locul în care se aflau cei doi.

Şeful Salvamont Sinaia a precizat că la ora transmiterii acestei ştiri cei şapte salvamontişti care au intervenit au ajuns la cei doi turişti şi se vor îndrepta cu aceştia către zona schiabilă a staţiunii Sinaia, la 2000 de metri altitudine.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.