Şase turişti care au urcat pe munte sâmbătă, dar au ajuns după ce instalaţiile de transport pe cablu din Braşov şi-au terminat programul de funcţionare, au fost recuperaţi cu ajutorul salvamontiştilor. Cei şase au fost coborâţi de pe munte cu o autoutilitară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit datelor furnizate de Serviciul Salvamont din Braşov, salvatorii montani au primit un apel prin care erau anunţaţi că 15 turişti care nu erau nici rătăciţi, nici răniţi, nu mai pot coborî de pe Tâmpa pentru că au ajuns la staţia de telecabină după terminarea programului de funcţionare a instalaţiei de transport pe cablu.
Salvatorii montani de serviciu i-au îndrumat să meargă la vale pe Drumul de Alimentare, dar cu toate acestea, pentru 6 tineri s-a intervenit, fiind transportaţi cu o autoutilitară, transmite Salvamont Poiana Braşov.
Salvamontiştii atrag atenţia turiştilor care doresc sa coboare de pe munte cu instalaţiile de transport pe cablu să verifice orarul de funcţionare, în special ora ultimei curse, să dispună întotdeauna de o marjă de timp şi să nu mai urce pe munte la ore târzii, deoarece pot găsi instalaţiile închise.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.