Pompierii doljeni au intervenit, vineri seară, şi au urcat cu autoscara până la etajul al patrulea al unui bloc din Craiova, după ce vecinii au sunat la 112 şi au anunţat că un copil se află nesupravegheat la o fereastră. Copilul fusese lăsat singur acasă, cu fereastra închisă, însă vecinii s-au alertat şi au solicitat intervenţia autorităţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conform reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj, intervenţia a avut loc vineri seară, la un bloc de locuinţe din cartierul Craioviţa Nouă, după ce vecinii au sunat la 112 şi au anunţat că un copil nesupravegheat se află la o fereastră. 
 
"La fata locului au intervenit o autospecială de lucru la înălţime şi un echipaj de descarcerare. Ajuns la fata locului, comandantul intervenţiei a luat decizia sa întindă autoscara până la etajul 4. Un coleg ajuns în drept geamului care era închis unde se vedea copilul, aceasta a deschis geamul la solicitarea pompierului, intrând în apartament. Între timp a fost sunata mama copilului, care în câteva minute a ajuns acasă şi a deschis uşa. Pe tot parcursul intervenţiei, copilul a fost foarte cooperant cu salvatorii”, au transmis oficialii ISU Dolj.
 
Copilul are aproximativ cinci ani şi fusese lăsat singur acasă. Conform salvatorilor, el nu era speriat şi a comunicat tot timpul cu ei.
 
Un incident grav s-a petrecut, săptămâna aceasta, la Ploieşti, unde doi gemeni, un băiat şi o fetiţă de doi ani şi două luni, au căzut de la etajul zece al unui bloc în condiţiile în care au fost lăsaţi nesupravegheaţi. În urma impactului cu solul, cei doi fraţi au murit pe loc. 
 
Există informaţii că în timpul incidentului mama copiilor era live pe Facebook, în timp ce asculta manele şi fuma, avându-l alături pe fiul său cel mare, în vârstă de cinci ani.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.