Şase turişti care au urcat pe un traseu din Masivul Bucegi au cerut ajutorul autorităţilor, sâmbătă seară, după ce s-au întâlnt cu o ursoaică cu doi pui pe traseul dintre Poiana Coştilei şi staţiunea Buşteni. Cei şase au fost coborâţi în siguranţă de către jandarmii montani, fără ca vreunul dintre ei să fie rănit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratlui de Jandarmi Judeţean Prahova, jandarmii montani au intervenit, sâmbătă seară, în sprijinul unui grup de şase turiştii care au sunat la 112 după ce s-au întâlnt cu o ursoaică cu doi pui în timp ce se aflau pe munte şi nu au mai putut continua traseul. Cei şase turişti, doi bărbaţi şi patru femei din Bucureşti, au fost găsişi şi aduşi în siguranţă în staţiunea Buşteni, fără ca vreunul să fie rănit. Operaţiunea a durat mai puţin de o oră.

Este al doilea astfel de incident petrecut în Masivul Bucegi în cursul acestei săptămâni. Jandarmii montani au recuperat, marţi, de pe munte, cinci tineri care au fost fugăriţi de o ursoaiă şi care s-au salvat după ce şi-au abandonat bagajele şi au fugit. De asemeena, săptămâna aceasta doi turişti aau fost atacaţi de urs în timp ce se aflau în cort pe Valea Cerbului, în aprpierea staţiunii Buşteni.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.