Un instructor de dans din judeţul Dâmboviţa a fost arestat preventiv pentru 30 de ile, fiind acuzat că a agresat sexual o fată de 14 ani. Casa de Cultură "Dumitru Stanciu" Găeşti, unde bărbatul era angajat, a anunţat că i-a suspendat contractul de muncă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La data de 12 mai a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Găeşti, în urma cercetărilor efectuate sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Găeşti, au realizat probatoriul privind săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală, faptă prevăzută de art. 219 din Codul Penal, de către un bărbat, în vârsta de 65 de ani, din oraşul respectiv. Bărbatul este bănuit că, în luna aprilie a.c., în calitate de instructor de dans, ar fi agresat sexual o minoră, în vârstă de 14 ani”, a transmis, joi seară, IPJ Dâmboviţa.  

Sursa citată a precizat că bănuitul a fost prezentat Judecătoriei Găeşti, faţă de acesta fiind dispusă măsura arestării preventive, pentru 30 de zile. 

Acesta a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Dâmboviţa.  

Instituţia de cultură la care bărbatul era angajat a reacţionat în urma deciziei de arestare.  

”Contractul respectivului salariat al Casei de Cultură "Dumitru Stanciu" Găeşti a fost suspendat încă de la apariţia informaţiilor privind existenţa dosarului penal, tocmai pentru a permite organelor de cercetare penală să efectueze verificări, în conformitate cu prevederile legii. Suntem, la rândul nostru, profund şocaţi şi intrigaţi, cu atât mai mult cu cât vorbim despre un salariat cu o experienţă de peste 40 de ani în domeniul cultural-educativ, cu rezultate de palmares la concursuri şi festivaluri naţionale şi internaţionale şi cu o conduită morală şi familială fără cusur. Avem încredere că justiţia va aduce, cu profesionalism, adevărul la suprafaţă”, au transmis reprezentanţii instituţiei.  

Casa de Cultură "Dumitru Stanciu" organizează cercuri atât pentru adulţi, cât şi pentru copii şi adolescenţi, iar reprezentanţii acesteia au transmis că ”este intolerabil ca în interiorul instituţiei artiştii amatori să nu se simtă în siguranţă”.  

”Tocmai de aceea, au fost dispuse o serie de măsuri, printre care interzicerea accesului copiilor în birourile instructorilor, accesul artiştilor amatori înscrişi la cercurile instituţiei doar în spaţiile de repetiţii, prezenţa a cel puţin două persoane la fiecare repetiţie, supravegherea video a tuturor spaţiilor instituţiei, imediat cum acest lucru va fi posibil din punct de vedere tehnic”, se mai arată în comunicatul transmis de reprezentanţii Casei de Cultură "Dumitru Stanciu".  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.