Instalaţiile de transport pe cablu din zona staţiunii Sinaia nu funcţionează, joi, din cauza vântului care ajunge la viteze de 170 de kilometri pe oră la altitudini mari. Toate şcolile din oraş au fost închise, rămânând deschise doar grădiniţele, iar drumul spre Cota 1400 din Masivul Bucegi este închis, după ce mai mulţi copaci au fost doborâţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Drumul spre Cota 1400 este închis circulaţiei rutiere şi va rămâne închis până la îmbunătăţirea condiţiilor meteo, anunţă, joi, Primăria Sinaia, care are în administrare tronsonul care urcă din staţiune până la hotelul situat la 1400 de metri altitudine în Masivul Bucegi. 
 
Autorităţile au intervenit, miercuri, la solicitarea unui grup format din cinci adulţi şi 35 de copii rămaşi blocaţi la hotelul de la Cota 1400, care a rămas fără electricitate în noaptea de miercuri spre joi. În cele din urmă, doar patru adulţi şi doi copii au coborât, ceilalţi alegând să îşi continue vacanţa, în condiţiile în care unitatea hotelieră are generator. 
 
 
Potrivit datelor furnizate de Primăria Sinaia, joi, nicio instalaţie de transport pe cablu nu funcţionează, vântul depăşind 170 km/h la Cota 2000 în Masivul Bucegi. În plus, viscolul a produs avarii la telegondola administrată de primărie. 
 
"Cea mai gravă situaţie s-a înregistrat la Gondola Carp – cota 2000, unde rafalele de vânt de peste 200 km/h au smuls unul dintre pereţii garajului şi mai multe panouri ale staţiei de antrenare. Pe linia Gondolei Sinaia (Cota 1000 – Cota 1400) între pilonii 4 şi 5, 3 arbori de mari dimensiuni au căzut peste cabluri. În zona staţiei inferioare – Cota 1000, aproximativ 15 arbori au fost doborâţi de vânt, afectând zona de birouri, peronul de îmbarcare, parcarea. Se intervine pentru remedierea situaţiei”, anunţă autprotăţile locale într-un comunicat dat publicităţii joi după amiază.
 
Conform sursei citate, toate şcolile din oraşul Sinaia sunt închise din cauza viscolului, grădiniţele rămânând deschise.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.