Pompierii prahoveni intervin din nou la incendiul izbucnit, în urmă cu o săptămână, la un incinerator de pe platforma industrială Brazi, unde mai multe focare ard mocnit în canelele tehnologice ale halei cuprinse de flăcări. Zona va fi din nou inundată cu o mie de tone de apă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova anunţă că nouă maşini de stingere vor acţiona, din nou, pentru înlăturarea efectelor negative la incineratorul din Parcul Industrial Brazi. 
 
"Timp de trei ore vor refula peste 1.000 de tone de apă. Sunt mai multe focare care ard mocnit în canalele tehnologice”, informează ISU Prahova. 
 
Un incendiu puternic a cuprins o hală de 4.000 de metri pătraţi, acesta fiind stins după o acţiune care a durat peste 24 de ore. În incinta halei a fost găsit cadavrul carbonizat al unui bărbat, angajat al firmei care opera incineratorul. Reprezentanţii firmei susţin că acesta a intrat ilegal în incinerator, la ora 2 noaptea, minţindu-l pe paznic că va pleca în cursă cu un şofer.
 
În zonă au fost făcute măsurători priind calitatea aerului, iar oficialii instituţiilor din domeniul protecţiei mediului au anunţat că datorită faptului că în acea noapte temperaturile au fost scăzute, norul de fum s-a ridicat repede la înălţimi mari, astfel încât nu s-au înregistrat depăşiri majore ale indicatorilor privind calitatea aerului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.