Parchetul General anunţă că a fost dispusă prelevarea de probe ADN pentru stabilirea identităţii a cinci dintre victimele incendiului de la Secţia ATI a Spitalului Judeţean Neamţ, iar cercetarea la faţa locului a fost finalizată. De asemenea, procurorii precizează că au fost deja audiate mai multe persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Parchetului General au transmis, luni, printr-un comunicat de presă, mai multe detalii despre urmărirea penală declanşată în urma incendiului de la secţia ATI a Spitalului din Piatra Neamţ.

”În vederea completării probatoriului, pentru asigurarea aflării adevărului cu privire la toate împrejurările cauzei, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul PÎCCJ au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Piatra Neamţ efectuarea unei percheziţii la sediul şi anexele Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ. În temeiul mandatului emis de judecătorul de drepturi şi libertăţi, în seara zilei de 15 noiembrie 2020, sub coordonarea procurorilor, a fost efectuată percheziţia fiind ridicate înscrisuri necesare stabilirii împrejurărilor producerii incendiului”, au transmis procurorii.

Potrivit acestora, a fost finalizată cercetarea la faţa locului cu sprijinul experţilor în construcţii şi a celor din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Institutului Naţional de Expertize Criminalistice, Institutului Naţional de Criminalistică din cadrul Poliţiei Române, Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă Petroşani, Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia Investigaţii Criminale şi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ.

”S-au dispus expertize ADN pentru stabilirea identităţii a cinci dintre persoanele decedate. Au fost efectuate autopsiile medico-legale ale victimelor. Au fost efectuate audieri de martori. Precizăm că aceste activităţi nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a mai transmis Parchetul General.

Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a preluat ancheta în cazul incendiului de la Secţia de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, fiind deschis un dosar penal in rem pentru ucidere şi vătămare din culpă.

În urma incendiului, zece persoane au murit şi mai multe au fost rănite, între carepatru cadre medicale.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.