Incendiul izbucnit marţi după-amiază la o fabrică de vopseluri din Orăştie a cuprins o hală cu patru niveluri, pe o suprafaţă de aproximativ 5.000 de metri pătraţi, iar pompierii din Hunedoara au chemat în sprijin echipaje din judeţele Sibiu, Alba şi Gorj. De asemenea, a fost activat sistemul de alarmare a populaţiei din Orăştie, fabrica aflându-se la marginea oraşului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, Anemona Doda, a declarat pentru News.ro că focul de la fabrica de prelucrare a vopselurilor din Orăştie arde pe o suprafaţă de 5.000 metri pătraţi.

”Este o hală cu patru niveluri, în total ard aproximativ 5.000 metri pătraţi. Este un incendiu generalizat", a precizat ea.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Potrivit acesteia, persoana rănită în incendiu este un bărbat de 27 de ani, care a suferit arsuri de gradul patru şi se află la Unitatea de Primiri Urgenţe din Orăştie, dar cel mai probabil va fi transferat la Deva. S-a solicitat şi elicopterul SMURD, însă urmează să se stabilească dacă mai este sau nu necesară intervenţia acestuia.

De asemenea, alte patru persoane s-au intoxicat cu fum, iar în momentul izbucnirii incendiului în hală se aflau doar cei cinci.

Pentru stingerea incendiului se intervine cu echipaje mărite, respectiv 30 de pompieri cu şapte autospeciale de stingere, iar ISU Hunedoara a chemat în sprijin şi echipaje din judeţele Sibiu, Alba şi Gorj. De asemenea, sunt si 14 jandarmi şi 12 poliţişti la locul incendiului.

Fabrica este amplasată la marginea oraşului Orăştie, la aproximativ 700 de metri de locuinţe, iar în oraş a fost activat sistemul de alarmare a populaţiei, a mai spus sursa citată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.