Incendiul izbucnit sâmbătă în Parcul Naţional Domogled a fost stins duminică, după zeci de aruncări cu apă cu ajutorul elicopterului de la Inspectoratul General de Aviaţie (IGAV) care a fost dotat cu un dispozitiv bambi bucket.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin, incendiul din Parcul Naţional Domogled a fost lichidat duminică după-amiază.

”În urma eforturilor depuse de colegii din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie care au efectuat mai multe misiuni de aruncare cu apă pe parcursul zilei, incendiul din Parcul Naţional Domogled a fost lichidat”, au transmis reprezentanţii ISU Caraş-Severin.

Incendiul a izbucnit sâmbătă după-amiaza într-o zonă greu accesibilă de la sol. A fost observat de rangerii parcului care au sunat la numărul de urgenţe 112. Un elicopter de la Inspectoratul General de Aviaţie a fost trimis imediat în zonă şi după o recunoaştere s-a stabilit că o zonă de aproximativ 1.000 de metri pătraţi de pădure este afectată de incendiu.

Cu ajutorul unui dispozitiv bambi bucket, elicopterul a transportat apă pe munte şi a executat zeci de aruncări peste zona fumegândă.

Pompierii urmează să stabilească şi cauzele incendiului.

Acesta este cel de-al doilea incendiu izbucnit în Parcul Naţional Domogled, în apropierea oraşului Băile Herculane din judeţul Caraş- Severin. În urmă cu o lună un alt incendiu a izbucnit însă într-o altă zonă a parcului şi a afectat aproximativ patru hectare de pădure, zonă în care creşte Pinul Negru de Banat, o specie de arbori protejată. Atunci incendiul a fost stins după mai bine de o săptămână.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.