Incendiul izbucnit duminică în Parcul Naţional Domogled a fost stins, după ce în zonă a început să plouă. Forţele de intervenţie au fost în recunoaştere şi nu au mai observat focare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă, de luni, al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Semenic” al judeţului Caraş- Severin, aproximativ 30 de pompieri şi lucrători al Ocolului Silvic au fost concentraţi la Băile Herculane pentru a continua intervenţia de stingere a incendiului de litieră izbucnit duminică în Parcul Naţional Domogled.

”Forţele de intervenţie au executat o acţiune de recunoaştere în zona afectată de incendiu. În urma manifestării fenomenelor meteorologice din ultimele ore, respectiv ploi abundente, nu s-au mai observat focare”, se arată în comunicat.

Aproximativ 15 hectare de pădure au fost cuprinse de flăcări în Parcul Naţional Domogled, în zona Băile Herculane, din judeţul Caraş- Severin. Intervenţia a fost dificilă, pompierii cărând apă cu rucsacul şi au încercat să stingă focul cu pliciul şi mătura.

Două incendii puternice, care au fost stinse după câteva zile, au avut loc, anul acesta, în Parcul Naţional Domogled, însă în judeţul Mehedinţi, în lunile iulie şi august.

Zeci de pompieri, jandarmi şi pădurari au intrervenit atunci, iar focul a fost stins după trei zile, când în zonă a început să plouă.

Zece hectare de pin negru, o specie protejată, dar şi vegetaţie, au fost mistuite de flăcări în urma incendiului izbucnit la începutul lunii iulie. Incendiul izbucnit în 3 august a fost stins după cinci zile. Atunci au ars aproximativ trei hectare de litieră şi cornorament, într-o pădure de foioase. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.