Un trăsnet a provocat incendiul din Parcul Naţional Domogled - Valea Cernei, din judeţul Mehedinţi. Focul a fost stins sâmbătă cu ajutorul unui elicopter IGAv, zona fiind inaccesibilă intervenţiei terestre.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi au anunţat că a fost stabilită cauza producerii incendiului din Parcul Naţional "Domogled-Valea Cernei".

”În cursul zilei de ieri, pompierii mehedinţeni au stabilit cauza probabilă a producerii incendiului din Parcul Naţional Domogled-Valea Cernei. În urma cercetărilor efectuate de pompierii mehedinţeni, aceştia au stabilit că incendiul a izbucnit la vegetaţia uscată din pădurea de conifere şi foioase, manifestându-se pe o suprafaţă de circa un hectar, prin ardere mocnită, fără a cuprinde coronament. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost trăsnetul”, transmite ISU Mehedinţi.

Incendiul izbucnit în data de 2 septembrie a.c., în Parcul Naţional "Domogled-Valea Cernei", a fost stins sâmbătă, cu ajutorul unui elicopter IGAv, zona fiind inaccesibilă intervenţiei terestre.

Pentru asigurarea şi supravegherea vecinătăţilor, la intervenţie au participat echipaje  de pompieri din cadrul subunităţii Baia de Aramă, lucrători ai Ocolului Silvic Tarniţa, precum şi rangerii din cadrul administraţiei parcului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.