Comisia care a analizat cauzele incendiului izbucnit la fabrica Frigoglass de lângă Timişoara, în noaptea de 5 spre 6 iunie, a încheiat ancheta, astfel că a stabilit că focul a pornit de la un cablu electric defect.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În urma cercetărilor efectuate de către comisia de constatare,  formată din specialişti din cadrul ISU Timiş, IPJ Timiş şi reprezentanţi ai operatorului economic, a fost stabilită cauza probabilă a incendiului din 05.06.2021 la un operator economic producător de vitrine frigorifice comerciale. Rezultatele cercetărilor arată că, cel mai probabil, incendiul a fost iniţiat în zona laboratorului de testare a halei de producţie, iar cauza probabilă care a generat incendiul este efectul termic al curentului electric (cablu electric defect)”, transmite Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Timiş.
 
Zeci de pompieri din Timişoara, cărora le-au venit în ajutor colegi din Arad, Caraş-Severin, Alba şi Hunedoara, s-au luptat să oprească incendiul.
 
Flacarile înalte de zeci de metri se puteau vedea de la mare depărtare, iar misiunea salvatorilor a fost una extrem de periculoasă, mai ales că în interiorul fabricii care ardea erau substanţe extrem de inflamabile, dar şi rezervoare cu gaz.
 
Au ars materiale, lacuri, vopsele, echipamente, utilaje şi spaţii de producţie pe o suprafaţă de aproape 20.000 de metri pătraţi.
 
Nimeni nu a fost rănit în urma incendiului de la Frigoglass.
 
Pagubele urmează să fie evaluate de conducerea Frigoglass România, companie ce produce frigidere pentru marile branduri de băuturi. La fabrică sunt angajaţi aproximativ o mie de oameni care acum nu mai au loc de muncă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.