Incendiul puternic care a distrus, joi, un centru comercial din Arad a fost provocat de un scurtcircuit produs la cabluri instalate în tavanul fals al clădirii, este concluzia cercetărilor desfăşurate de către pompierii arădeni. Proprietarul clădirii are asigurare, însă nu a făcut încă evaluarea pagubelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca, a declarat că incendiul de la Centrul Comercial Gemi Center a izbucnit în urma unui scurtcircuit produs la cabluri din tavanul fals al etajului clădirii.

În spatele tavanului fals erau numeroase cabluri electrice, inclusiv de la instalaţia de aer condiţionat, iar unul dintre acesta s-a topit.

Flăcările au cuprins materiale inflamabile din care era făcut tavanul şi s-au extins la acoperiş, care a fost distrus complet şi s-a prăbuşit.

Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, proprietarul clădirii are asigurare, însă pagubele nu au fost calculate până în prezent.

Incendiul care a distrus centrul comercial a izbucnit în noaptea de miercuri spre joi la etajul construcţiei. Pompierii au intervenit mai multe ore cu cinci echipaje de pompieri pentru stingerea flăcărilor, care riscau să se extindă la un hotel din apropiere.

Centrul comercial Gemi Center este amplasat în cartierul Micălaca şi este închis noaptea, astfel că nu au fost persoane evacuate sau rănite.

La parterul imobilului funcţionează un supermarket, un magazin de mobilă, o pizzerie şi alte mici magazine, în timp ce la etaj se aflau, între altele, un mare spaţiu de distracţie pentru copii şi un magazin de mobilă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca, a declarat pentru News.ro că incendiul a fost lichidat după trei ore, iar la faţa locului a fost păstrat un echipaj pentru supraveghere, în cazul în care flăcările ar reizbucni.

Spaţiile comerciale de la etajul imobilului au fost complet distruse, iar acoperişul de 400 de metri pătraţi s-a prăbuşit.

La parter, magazinele vor rămâne închise, fiind afectate de intervenţia cu apă.

Un pompier şi-a luxat un picior, în momentul în care, ajuns la locul incendiului, a sărit din autospeciala de intervenţie, el fiind transportat la spital.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.