Un incendiu puternic a izbucnit, duminică după-amiază, la fabrica UAMT din Oradea, care produce componente auto, iar pentru stingerea focului au fost mobilizaţi zeci de pompieri militari cu mai multe autospeciale, intervenţia fiind dificilă din cauza fumului gros degajat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bihor, Camelia Roşca, incendiul a izbucnit, duminică după-miază, într-o hală din cadrul fabricii UAMT din Oradea, în care erau depozitate mase plastice, deşeuri din carton şi ulei hidraulic.

Camelia Roşca a spus că la faţa locului au fost mobilizate mai multe echipaje de pompieri cu nouă autospeciale dintre care şapte cu apă şi spumă, iar două pentru intervenţia la înălţime.

Potrivit sursei citate nu au fost înregistrate victime, însă intervenţia pompierilor este extrem de dificilă din cauza fumului dens şi înecăcios degajat în incendiu.

Poliţiştii au oprit circulaţia pe Strada Uzinelor şi au izolat zona în care s-a produs incendiul pentru a evita posibile intoxicaţii cu fum. De asemenea comisarii Gărzii de Mediu au lansat o avertizare pentru locuitorii din apropiere să nu deschidă geamurile şi să stea în casă pe perioada operaţiunii de stingere a incendiului deoarece fumul degajat ar putea fi toxic.

Fabrica UAMT din Oradea produce componente auto precum retrovizoare exterioare, sisteme pedaliere, cabluri şi tije de comandă, piese ştanţate şi injectate. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.