Un panou de iluminat cu led din blocul operator al Institutului de Urologie din Cluj-Napoca a luat foc, marţi după-amiază, fiind stins de personalul unităţii medicale până la sosirea pompierilor. Pacientul aflat în blocul operator a fost mutat, fără a avea de suferit în urma incidentului. ISU Cluj a transmis că Institutul nu are autorizaţie de securitate la incendiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - "Institutul de Urologie nu are autorizaţie de securitate la incendiu. A fost controlat în luna ianuarie 2020, când au fost sancţionaţi cu amendă şi al doilea control a avut loc în luna noiembrie 2020 ca urmare a ordinului primit", au precizat reprezentanţii ISU Cluj.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj, o autospecială pentru stins incendii a fost alertată, în jurul orei 15.30, ca urmare a unui apel primit pe numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 cu privire la un faptul că un panou de iluminat situat în blocul operator al Institutului de Urologie a luat foc.
 
"Personalul spitalului a reacţionat prompt, reuşind să stingă panoul led cu mijloace proprii, şi au mutat pacientul care se afla în blocul operator într-un alt salon. Pacientul nu a suferit afecţiuni în urma acestui eveniment", a transmis ISU Cluj.
 
FOTO: ISU Cluj
FOTO: ISU Cluj
 
Reprezentanţii ISU au precizat că nu au fost necesare măsuri de evacuare pentru pacienţi sau pentru personalul spitalului. 
 
"În momentul sosirii pompierilor la locul solicitării, panoul respectiv nu mai ardea şi nici nu mai fumega", a arătat ISU Cluj.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.