Primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, afirmă că incendiul de la depozitul de deşeuri din cartierul Militari se manifestă la un centru de depozitare care avea autorizaţie de securitate la incendiu, iar primele date arată că incendiul ar fi izbucnit la nişte deşeuri de hârtie depozitate lângă clădirea care a luat foc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Incendiul – aşa declară cei din zonă, proprietarii acestui centru REMAT - suspectează că a izbucnit de la hârtia depozitată în spate. Aici au fost depozitate mai multe feluri de materiale inflamabile – cauciuc, plastic – şi de acea a fost atât de violent. (...) Din verificările noastre în acest moment, am întrebat Poliţia Locală iar acest centru REMAT avea autorizaţie ISU”, a afirmat primarul Ciprian Ciucu într-o intervenţie la Digi 24. 
Întrebat dacă populaţia din zonă este evacuată, edilul a răspuns afirmativ. 
„Din câte mi s-a spus au venit cei la Protecţia Civilă pentru că fumul era foarte puternic şi le afectează sănătatea. În zonă este un bloc de nefamilişti, chiar lângă depozit. Au venit cei de la decontaminare pentru a proteja populaţia”, a adăugat primarul. 
Ciprian Ciucu a menţionat că în cursul zilei de luni se va verifica „dacă pe parte administrativă depozitul „a îndeplinit toate criteriile de funcţionare”.
ISU Bucureşti anunţă că incendiul este localizat, nu mai sunt posibilităţi de propagare a focului iar primelor opt echipaje trimise iniţial li s-au alăturat autospeciale-cisternă de mare capacitate, sursele de alimentare cu apă în zonă fiind limitate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.