Un incendiu a izbucnit, marţi seară, la o casă din Bucureşti şi la două autoturisme, focul cuprinzând întreaga suprafaţă a imobilului şi existând pericolul să se propage la clădirile lipite. Pompierii intervin cu nouă autospeciale pentru a stinge incendiul. Ulterior, Primăria Sectorului 5 a transmis că incendiul a afectat trei case, dintre care una a ars complet, iar 12 persoane au primit îngrijiri medicale, fără a avea nevoie de spitalizare. Acestor persoane li s-a oferit posibilitatea cazării la un hotel din apropiere. Totodată, s-a dispus inventarierea şi revizia hidranţilor, întrucât cel din apropierea casei unde a pornit incendiul nu funcţiona.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
UPDATE - Potrivit Primăriei Sectorului 5, marţi, în jurul orei 18.20, pe străzile Târgu Jiu şi Petroşani a izbucnit un incendiu în urma căruia au ars trei case, dintre care una în totalitate şi două parţial. Acolo au intervenit şase autospeciale dotate cu apă şi spumă ale pompierilor de la Detaşamentul Pieptănari şi de la Detaşamentul 13 Septembrie, iar datorită intervenţiei rapide a pompierilor, focul nu s-a extins şi la alte locuinţe şi a putut fi controlat.

"Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, s-a deplasat rapid la faţa locului, a convocat de urgenţă Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 5 şi a dispus începerea unor anchete privind posibilitatea de ajutorare a persoanelor afectate. Edilul s-a asigurat că nicio persoană a cărei locuinţă a fost implicată în incendiu nu îşi va petrece noaptea în frig şi ninsoare, drept urmare acesta le-a oferit posibilitatea cazării la un hotel din apropiere. 12 persoane au primit îngrijiri medicale la faţa locului şi niciuna dintre acestea nu a necesitat spitalizare", a transmis sursa citată.

Totodată, în urma discuţiei purtate cu comandantul intervenţiei, s-a constatat faptul că hidrantul aflat în apropierea locuinţei de unde a izbucnit incendiul nu funcţiona.

"Drept urmare, începând de mâine, primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a dispus ca angajaţii din aparatul de specialitate să participe la o acţiune comună, împreună cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, privind inventarierea şi locaţiile unde ar fi trebuit să existe hidranţii. În acelaşi timp, se va dispune şi revizia acestora. După finalizarea acestor acţiuni, toate datele constatate vor fi prezentante Primarului Sectorului 5 şi opiniei publice", au arătat reprezentanţii Primăriei Sectorului 5.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov, un incendiu a cuprins o casă şi două autoturisme, pe strada Petroşani, acolo intervenind nouă autospeciale de stingere.
 
"Casa la care se manifestă incendiul arde pe toată suprafaţa (300 mp) şi este lipită de alte 3 case şi anexe", astfel că există posibilitatea ca incendiul să se propage.
 
În urma incendiului, nu au fost semnalate victime.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.