Pompierii din Bacău intervin, luni seară, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată care a izbucnit în Moineşti. Ard cioate şi doborâturi, pe o suprafaţă de aproximativ 2 hectare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pompierii militari au fost solicitaţi să intervină în municipiul Moineşti, cartier Lucăceşti, în urma unui apel care anunţa producerea unui incendiu de vegetaţie uscată. De urgenţă, la locul indicat s-au deplasat forţe şi mijloace din cadrul Detaşamentului de Pompieri Moineşti, Oneşti şi Bacău respectiv şase autospeciale de intervenţie, încadrate de 34 de pompieri militari”, a transmis, luni seară, ISU Bacău.

Sursa citată a precizat că, la sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la nivelul cioatelor şi doborâturilor, pe o suprafaţă de aproximativ 2 hectare.

”La faţa locului, acţionează şi forţe din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Moineşti (cinci voluntari) şi din cadrul Ocolului Silvic Moineşti (şase lucrători). În prezent, pompierilor militari acţionează pentru localizarea şi lichidarea incendiului”, au mai transmis pompierii.

Aceştia au precizat că acţiunea de stingere este îngreunată de terenul abrupt şi de vântul puternic.

”Transmitem un apel către populaţie, să respecte interdicţiile privind focul deschis, în special în această perioadă când flăcările sunt favorizate de condiţiile meteorologice (vântul puternic)”, a mai precizat sursa citată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.