Cele două incendii de pădure din judeţul Hunedoara sunt încă active, miercuri, iar focul izbucnit în zona Buceş-Vulcan s-a extins şi în judeţul Alba, pe o suprafaţă de trei hectare. Ca urmare, în zonă a fost trimis un avion Spartan al Ministerului Apărării Naţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, cele două incendii de pădure din nordul şi sudul judeţului sunt încă active. 

"Pentru lichidarea incendiului la vegetaţia de la baza pădurii de foioase şi conifere, din zona Buceş-Vulcan, se luptă 30 de pompieri ai Detaşamentelor Deva şi Orăştie şi ai Staţiei Brad, precum şi 11 lucrători silvici. Propagarea incendiului este favorizată de vegetaţia uscată abundentă. În total au fost afectate până acum, aproximativ 25 de hectare de litieră de pădure", spun reprezentanţii ISU Hunedoara.

Pentru stingerea incendiului de litieră izbucnit în zona localităţii Petros, caree a afectat 9 hectare, intervin 16 pompieri ai Detaşamentului Petroşani şi 10 lucrători silvici.

La rândul lor, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba au anunţat că incendiul de pădure izbucnit în zona Buceş-Vulcan s-a extins pe trei hectare şi în Alba.

"ISU Alba intervine cu un ofiţer, 11 subofiţeri, 2 autospeciale de intervenţie cu capacitate mărită de trecere (IVECO) împreună cu Ocol Silvic Abrud, SVSU Abrud şi SVSU Ciuruleasa pentru stingerea unui incendiu de pădure/litieră în munţii Vulcan (zona Buceş-Vulcan). Incendiul a izbucnit pe teritoriul judeţului Hunedoara în cursul zilei de ieri, iar în prezent se acţionează cu forţe de la ISU Hunedoara în judeţul Hunedoara şi cu forţele mai sus amintite în judeţul Alba”, au transmis reprezentanţii ISU Alba.

De asemenea, în urma dispoziţiei secretarului de stat, şef al DSU, dr. Raed Arafat, pentru localizarea şi lichidarea incendiului a fost trimis în zonă un avion MApN Spartan.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.