Încă o familie formată din cinci persoane a fost evacuată din locuinţă, din cauza alunecării de teren din comuna vâlceană Alunu, care s-a activat în urma ploilor abundente de la începutul lunii mai. Potrivit autorităţilor judeţene, aceasta este a opta familie evacuată din calea alunecării de teren din punctul Gropile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii Vâlcea, în localitatea Alunu, autorităţile judeţene au pus în aplicare nivelul II de urgenţă, aşa cum a fost aprobat în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, din data de 7 iunie 2017. Astfel, au fost evacuaţi cei cinci membri ai unei familii a cărei locuinţă se afla în calea alunecătrii de teren, precum şi animalele şi bunurile din gospodăria respectivă. Conform autorităţilor judeţene, aceasta este a opta familie evacuată din calea alunecării de teren din punctul Gropile, localitatea Alunu.

"Pentru limitarea efectelor negative ale calamităţii din localitate, se intervine cu forţe şi mijloace aparţinând Ministerului Afacerilor Interne, societăţilor ce desfăşoara activitatea în legatură cu explotarea minieră, precum şi celorlalte instituţii cu atribuţii în domeniu", mai precizează Prefectura Vâlcea.

Alunecarea de teren din localitatea vâlceană Alunu, la o haldă de steril aparţinând unei exploatări miniere din cadrul CET Govora, a fost activată, în urma ploilor abundente de la începutul lunii mai. Până acum, şase case aflate în apropierea zonei în care se produce alunecarea de teren au fost demolate, iar 20 de persoane au fost nevoite să se mute.

De asemenea, drumul judeţean care trece prin localitatea Alunu a fost închis pe o lungime de aproape trei kilometri, traficul fiind deviat pe ”un drum de tarla”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.