Poliţiştii din Ilfov i-au aplicat senatorului Diana Şoşoacă o nouă amendă, de 1000 de lei, în urma scandalului provocat după ce a rămas fără permis de conducere şi a trebuit să achite o amendă de aproape 1.500 de lei, fiind depistată conducând cu 110 km/oră pe un tronson de drum pe care viteza maximă admisă era de 40 de km/oră. Diana Şoşoacă a avut o dispută cu poliţiştii care au oprit-o în trafic, pe care i-a insultat şi ameninţat, punând întreaga situaţie pe seama sistemului care vrea să o oprească din campania electorală. Cea de a doua amendă se referă la încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Având în vedere afirmaţiile şi expresiile proferate, la adresa poliţiştilor rutieri, de către femeia sancţionată la data de 10 martie a.c., pentru depăşirea limitei maxime de viteză,  poliţiştii rutieri din Buftea au aplicat persoanei respective sancţiunea contravenţională cu amendă în valoare de 1000 de lei, potrivit art. 2, pct. 1 din Legea 61/1991 actualizată, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice”, precizează IPJ Ilfov.
 
Conform articolului invocat, constituie contravenţie săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora.
Duminică IPJ Ilfov anunţa, referitor la Dina Şoşoacă, că, în jurul orei 11:59,  în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu şi acţionau cu aparatul radar pe  DN7- km16+600, poliţiştii rutieri din Buftea au depistat un autoturism, condus de o femeie, care circula cu viteza de 110 km/h, pe un tronson de drum pentru care limita  maximă de viteză este de 40 km/h
 
Potrivit normelor legale în vigoare, poliţiştii au amendat femeia cu 1.485 lei şi i-au reţinut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule, pentru o perioadă de 90 de zile.
Senatorul Diana Şoşoacă a insultat poliţiştii şi i-a amenintat că le va face plângere penală, negând că ar fi mers cu viteză şi refuzând să semneze procesul verbal, iar ca de obicei, a filmat şi postat pe Facebook întreaga scenă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.