Fostul tenisman Ilie Năstase le-a declarat jurnaliştilor la plecarea de la sediul Brigăzii Rutiere, unde a fost dus după ce a fost oprit a doua oară în doar câteva ore în trafic pentru că a condus un scuter deşi avea permisul suspendat, că „mai consumă şi apă şi mai şi mănâncă”, referindu-se la scandalul dintre el şi poliţişti de vineri dimineaţă, când s-a urcat băut la volan. Năstase a spus că a fost sincer cu poliţiştii când le-a mărturisit că a consumat doar trei beri şi a confirmat că i s-a deschis un al doilea dosar penal la câteva ore după primul, de data aceasta pentru că a condus cu permisul suspendat. Fostul tenisman a precizat că a fost din nou testat cu aparatul alcooltest.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Năstase a plecat de la sediul Brigăzii Rutiere după câteva ore de audieri, vorbind la telefon.

„Eram pe bicicletă, nu ştiţi voi”, le-a spus Ilie Năstase jurnaliştilor, care l-au întrebat de ce s-a urcat pe scuter dacă nu mai avea dreptul de a conduce.

Fostul tenisman a spus că a fost oprit de poliţişti pentru că a depăşit linia continuă şi că la sediul Brigăzii a fost din nou testat cu aparatul alcooltest, iar alcoolemia ar fi ieşit 0,006 mg de alcool pur în aerul expirat.

„Consum şi apă, să ştiţi, mai şi mănânc. Voi sunteţi nebuni la cap?”, a mai spus Năstase, în timp ce se îndrepta spre maşină.

El le-a arătat jurnaliştilor rănile de pe mâini şi de pe spate, afirmând că acestea ar fi fost făcute de cătuşele strânse prea tare şi de unul dintre agenţii de la rutieră care s-ar fi urcat cu picioarele pe el în momentul în care l-a pus la pământ.

„Nici nu am ieşit din Parcul Herăstrău şi m-au oprit. Le-am spus că mai şi mănânc. Am fost cinstit cu cât am băut. M-au tras afară din maşină, m-au trântit şi unul s-a urcat cu picioarele pe mine. E prima oară când mi s-au pus cătuşele. Nu îi interesează pe ei. Este o procedură miliţienească”, a declarat Năstase.

Întrebat dacă regretă ceva din întâmplarea de vineri dimineaţă şi dacă recunoaşte că are o parte de vină, fostul tenisman a spus: „Poate pentru că am refuzat să mi se facă testul”.

Fostul tenisman Ilie Năstase a fost din nou oprit de poliţişti în trafic vineri, la doar câteva ore după ce i s-a deschis dosar penal pentru că s-a urcat băut la volan vineri dimineaţă. Năstase conducea un scuter pe Şoseaua Ştefan cel Mare din Capitală având permisul suspendat. Fostul tenisman a fost luat de poliţişti şi dus la audieri, urmând să-i fie deschis un nou dosar penal după cel pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Ilie Năstase plecase de la Spitalul Floreasca, de unde voia să îşi ridice certificatul medico-legal, el susţinând că a fost agresat de poliţişti la precedentul conflict, de vineri dimineaţă.

Fostul tenisman le-a declarat jurnaliştilor că nu a făcut nimic greşit, însă i se deschide un alt dosar penal.

„Cică n-am nu ştiu ce asigurare. Şi cică am dosar penal. Nu i-aţi văzut la colţ? Stăteau la pândă acolo, la colţ. Întrebaţi-l pe dânsul ce-am făcut. N-am făcut nimic. Am dosar penal, adică sunt penal. (...) N-am trecut pe roşu. Când mergi înainte e roşu, la dreapta e verde. Eu am luat-o la dreapta. Întreabă-l de ce m-a oprit. Mergem unde e Borcea, la Jilava. Ei să vă declare vouă de ce mă opresc. Eu mă duc la CEDO. Aici n-am şansă cu miliţienii. Cică fii atent la mână. Uite mâna aici, am certificat medical, am tot”, a spus Ilie Năstase, înainte să urce în maşina Poliţiei.

Tenismanul Ilie Năstase a ajuns la Poliţie după un scandal cu poliţiştii vineri dimineaţă, pe Şoseaua Nordului din Capitală, fiindu-i deschis dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului. La rândul său, Ilie Năstase acuză poliţiştii că au fost agresivi cu el atunci când i-au cerut să sufle în aparatul alcooltest, spunând că l-au tras cu forţa din maşină şi l-au trântit la pământ pentru a-i pune cătuşele. Năstase afirmă că i-a fost recoltat şi sânge pentru testul pentru consumul de droguri, întrebându-se de ce a fost nevoie să facă şi asta şi a adăugat că era suficient de conştient pentru a conduce maşina, locuind aproape de Parcul Herăstrău, unde a fost oprit de echipajul de poliţie. Tenismanul spune că va sesiza CEDO şi va cere daune de câteva milioane de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.