Poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase Ilfov au confiscat, în urma unei percheziţii făcute la locuinţa din Voluntari a unui cetăţean italian, 15 pistoale cu gaz, un pistol cu aer comprimat, 55 de pistoale home defence, o lunetă prevăzută cu dispozitiv de ochire tip laser, 620 de articole pirotehnice şi peste 10.000 de cartuşe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Române, poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase Ilfov s-au sesizat din oficiu cu privire la deţinerea, în mod ilegal, de arme şi muniţii, de către un cetăţean italian.

Ca urmare, joi au făcut, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, o percheziţie la domiciliu unui bărbat, bănuit de săvârşirea mai multor infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor, regimul materiilor explozive şi contrabandă.

"În fapt, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, bărbatul, în vârstă de 59 de ani, ar fi promovat pe un site, în vederea comercializării către diferite persoane din ţară şi străinătate, mai multe arme, muniţii şi materii explozive, pe care le-ar fi deţinut la domiciliul său, din oraşul Voluntari", arată sursa citată.

În urma percheziţiei, poliţiştii din Ilfov au descoperit 15 pistoale cu gaz, un pistol cu aer comprimat, 55 de pistoale home defence, o lunetă prevăzută cu dispozitiv de tip laser, 620 de articole pirotehnice tip P1 şi 10.975 de cartuşe, de diferite calibre, acestea fiind indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, bărbatul a fost dus la sediul Poliţiei al Judeţului Ilfov, pentru cercetări. Ulterior, el a fost reţinut pentru 24 de ore, urmândsă fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, cu propuneri legale.

Potrivit Poliţiei, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal deschis, sub aspectul săvârşirii a 2 infracţiuni privind nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, o infracţiune privind nerespectarea regimului materiilor explozive şi o infracţiune de contrabandă calificată, urmărirea penală fiind supravegheată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea. La activităţi, au participat criminalişti şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Ilfov.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.