Pompierii români au început, luni, intervenţiile în insula Rodos, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). Ei acţionează în sud-estul insulei, incendiile fiind favorizate de vântul puternic şi temperaturile ridicate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
”Cei 52 de pompieri, ajunşi în această dimineaţă în Rodos, intervin pentru stingerea mai multor incendii care se manifestă în Sud-Estul insulei. Din cauza vântului puternic şi a temperaturilor ridicate, incendiile s-au propagat la clădirile aflate în proximitatea vegetaţiei uscate şi a pădurii. Colegii noştri acţionează în condiţii extreme, pentru limitarea propagării incendiului spre zonele locuite şi menţinerea unei linii de protecţie între frontul incendiului şi zona neafectată”, a transmis, luni după-amiază, IGSU.
 
FOTO: IGSU
FOTO: IGSU
 
Intervenţia modulului are loc la solicitarea ofiţerului elen, delegat în asistarea şi buna desfăşurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români.
 
Conform prognozei pentru luni, riscul apariţiei incendiilor de pădure rămâne de nivel 5, risc extrem.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.