Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, în ultimele 24 de ore, patru avertizări cod roşu şi nouă cod portocaliu pentru fenomene meteo periculoase care anunţau intensificări ale vântului ce vor ajunge şi la viteza de 120 km/h. În urma furtunilor de scurtă durată, dar de intensitate semnificativă, au fost semnalate efecte negative la nivelul a 26 localităţi din 12 judeţe. Din cauza vântului care a suflat cu putere, la nivel naţional au fost afectate 36 acoperişuri ale imobilelor şi au fost doborâţi 113 de arbori şi 8 stâlpi de electricitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a anunţat, luni, că Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, în ultimele 24 de ore, patru avertizări cod roşu şi nouă cod portocaliu pentru fenomene meteo periculoase care anunţau intensificări ale vântului ce vor ajunge şi la viteza de 120 km/h.

”Toate informările privind producerea fenomenelor au fost transmise către autorităţile locale, în vederea dispunerii măsurilor preventive şi operative care se impun. Au fost transmise şi 12 alerte pentru populaţie prin sistemul Ro-Alert. În urma furtunilor de scurtă durată, dar de intensitate semnificativă, au fost semnalate efecte negative la nivelul a 26 localităţi din 12 judeţe şi municipiul Bucureşti”, a transmis IGSU.

Din cauza vântului care a suflat cu putere, la nivel naţional au fost afectate 36 acoperişuri ale imobilelor şi au fost doborâţi 113 de arbori şi 8 stâlpi de electricitate (pe carosabil, autoturisme sau imobile). Cele mai afectate au fost judeţele Dolj, Mehedinţi, Olt şi Teleorman.

În urma manifestării fenomenelor severe, patru persoane din Mehedinţi au necesitat îngrijiri medicale şi au fost transportate la spital, în stare stabilă, de către echipajele Serviciului de Ambulanţă.

”La această oră nu mai sunt în derulare intervenţii pentru înlăturarea urmărilor generate de manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase. Având în vedere că toată ţara se află sub Cod Galben de instabilitate atmosferică, peste 4.800 pompieri din inspectoratele pentru situaţii de urgenţă rămân mobilizaţi pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce situaţii de urgenţă”, a mai transmis IGSU.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.