Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) anunţă, miercuri, o creştere a numărului de intervenţii în minivacanţa de Revelion, faţă de perioada similară din anul trecut. S-a intervenit în peste 8.000 de situaţii de urgenţă, aproape 6.900 fiind intervenţii SMURD. Au fost 31 de accidente cu descarcerare şi a crescut semnificativ numărului incendiilor. De asemenea, au fost verificate locuri de cazare şi unităţi cu capacitate mare de primire a publicului, 30 dintre acestea fiind închise.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În ultimele cinci zile (perioada 29 decembrie 2023 – 02 ianuarie 2024), s-au înregistrat 8.310 situaţii de urgenţă, cu o creştere de aproape 3% faţă de perioada similară a anului trecut. Cele mai multe solicitări au fost primite pentru acordarea asistenţei medicale, în urma cărora echipajele SMURD au oferit sprijin pentru aproape 6.900 de persoane”, au transmis, miercuri, oficialii IGSU.

Potrivit acestora, ”această majorare a numărului cazurilor gestionate de salvatori este cauzată, în mare parte, de intensificarea solicitărilor primite pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă”

”O atenţie deosebită a fost acordată şi misiunilor pentru descarcerarea victimelor accidentelor rutiere, salvatorii acţionând pentru gestionarea a 31 astfel de cazuri”, au precizat pompierii.

Aceştia anunţă, de asemenea, că s-a înregistrat ”o majorare semnificativă” a numărului de incendii raportat la perioada similară din anul trecut.

”Astfel, colegii noştri au acţionat, în minivacanţa de Revelion, pentru stingerea a 567 de incendii, cu o creştere de peste 23% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut”, au mai precizat poompierii.

IGSU anunţă că, pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor, în perioada 28.12.2023-01.01.2024, la nivel naţional au fost derulate 580 de acţiuni de control inopinat la operatori economici din categoriile comerţ, turism şi alimentaţie publică.

”Pe timpul verificărilor, personalul specializat a constatat 2.492 neconformităţi pe linia securităţii la incendiu, sancţionate cu 1.498 de avertismente şi 710 amenzi, în cuantum de 10.635.000 lei. De asemenea, verificările desfăşurate au relevat faptul că 232 dintre obiective funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu”, arată IGSU.

Pentru încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu, la 30 de obiective din municipiul Bucureşti (1) şi din judeţele Argeş (1), Arad (2), Bacău (1), Botoşani (1), Braşov (1), Cluj (4), Constanţa (1), Covasna (1), Dolj (1), Giurgiu (1), Hunedoara (1), Harghita (1), Iaşi (2), Neamţ (2), Prahova (1), Sălaj (1), Suceava (6) şi Vâlcea (1) a fost dispusă măsura complementară de oprire a funcţionării şi aplicate amenzi între 30.000 lei şi 100.000 lei.

”Important de menţionat este faptul că pentru 25 dintre aceste obiective măsura complementară de oprire a funcţionării a fost dispusă în contextul identificării mai multor nereguli de ordin tehnic (principala deficienţă fiind neechiparea cu instalaţii de stingere a incendiilor ori de detectare, semnalizare şi avertizare a incendiului, în concordanţă cu valoarea de referinţă), iar pentru alte 5 din cauza depăşirii cu mai mult de 10% a numărului maxim de utilizatori”, au mai precizat oficialii IGSU.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.