Patru persoane decedate, pagube în 22 de judeţe şi în municipiul Bucureşti, 117 copaci căzuţi pe carosabil, autoturisme şi clădiri, anunţă IGSU, care prezintă bilanţul vijeliilor şi precipitaţiilor abundente de miercuri. Nouă case, 16 blocuri şi 18 autoturisme au fost avariate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”53 de localităţi din 22 de judeţe (AB, AG, BC, BH, BT, BV, CS, CT, CV, HR, HD, MM, MS, NT, OT, SM, SB, SV şi TL) şi municipiul Bucureşti au fost afectate, în cursul zilei de ieri, de manifestarea fenomenelor hidrometeorologice periculoase. Pompierii au depus eforturi pentru degajarea unor elemente de construcţie, 6 stâlpi şi nu mai puţin de 117 copaci căzuţi pe carosabil, autoturisme şi clădiri. Intervenţii prompte au fost efectuate şi pentru evacuarea apei din 1 anexă, 7 beciuri, 2 subsoluri de bloc şi 2 străzi. Ca urmare a acestor evenimente, 9 case, 16 blocuri şi 18 autoturisme au fost avariate”, conform IGSU.
 
De asemenea, 4 persoane şi-au pierdut viaţa. Trei dintre acestea au fost lovite de fulger în judeţele Botoşani şi Caraş-Severin, în timp ce o altă persoană a decedat ca urmare a căderii unui copac peste autoturismul în care se afla, în judeţul Alba.
 
De asemenea, un alt incident a avut loc în judeţul Ilfov, unde un copac prăbuşit a lovit un autoturism aflat în mers, soldându-se cu rănirea unei persoane care a fost transportată la spital. 
 
”Aceste situaţii înregistrate la nivel naţional reprezintă dovada clară că fenomenele meteo periculoase nu trebuie ignorate, iar frecvenţa de manifestare a acestora s-a intensificat în ultima perioadă. Ţineţi cont de recomandările autorităţilor, respectaţi măsurile şi avertizările transmise prin sistemul RO-ALERT sau prin alte surse de informare. Multe dintre efectele unor situaţii de urgenţă pot fi limitate sau chiar eliminate, dacă se acţionează la timp şi se cunoaşte modul corect de reacţie. De aceea, este bine să fim informaţi dinainte asupra pericolelor cu care ne putem confrunta şi să ne însuşim măsurile de prevenire a eventualelor situaţii de urgenţă. Consultaţi ghidurile disponibile pe platforma naţională de pregătire în situaţii de urgenţă https://fiipregatit.ro/”, transmite IGSU.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.