Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) anunţă că 22 de persoane, între care opt copii, au fost implicate în accidentul de la Salina Slănic, judeţul Prahova, acestea fiind scoase la suprafaţă. Echipajele medicale le evaluează starea de sănătate şi vor decide care vor ajunge la spital.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Au fost evacuate 22 persoane, dintre care 8 copii. În acest moment are loc evaluarea medicala a persoanelor si triajul acestora, pentru acordarea primului ajutor si transportul la spital”, au precizat reprezentanţii IGSU. 

La rândul său, directorul salinei, Anghel Belea, a precizat că victimele au fost scoase la suprafaţă, iar ieşirea turiştilor din Salina Slănic nu este afectată, microbuzele circulând către suprafaţă. 

Un microbuz cu cetăţeni străini s-a răsturnat, duminică, în timp ce se îndrepta către intrarea în Salina Slănic, aflată la 207 metri sub pământ.

La faţa locului au fost trimise opt autospeciale de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Prahova, dar şi o autospeciala de stingere, doua autospeciale de descarcerare, doua echipaje de prima ajutor SMURD şi o autospeciala pentru transport personal şi victime multiple.

Deocamdată, nu se cunoaşte câte persoane au fost rănite şi care este starea acestora.

Liftul care cobora vizitatorii în mină s-a defectat în anul 2014, după ce s-a prăbuşit din cauza supraîncărcării, iar de atunci instalaţia nu a fost repusă în funcţiune. 

În acest moment, transportul către salină se face cu microbuze ale unei societăţi private de transport care coboară printr-un tunel de aproximativ două sute de metri. Directorul Anghel Belea declara, recent, că în 2018 nu au fost alocaţi bani pentru o nouă instalaţie de transport al turiştilor. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.