Câţiva iepuraşi care au fost puşi în faţa Primăriei Arad în preajma sărbătorilor au fost găsiţi morţi, miercuri, iar un martor a postat fotografii pe Facebook, afirmând că iepuraşii au fost atacaţi de câini vagabonzi, în cursul nopţii, pentru că nu ar fi fost păziţi. Fotografia a stârnit un val de reacţii pe reţeaua de socializare, arădenii cerând să fie găsiţi vinovaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primăria Arad şi Centrul Municipal de Cultură au orgaizat, în perioada 6 - 18 aprilie, Târgul de Primăvară, în faţa Primăriei, unde au fost instalate căsuţe pentru comercianţi, dar şi un ţarc cu iepuraşi, pentru a fi admiraţi de către copii în preajma sărbătorilor.

Miercuri dimineaţă, iepuraşii au fost găsiţi morţi, iar un martor a postat pe Facebook fotografii, afirmând că au fost lăsaţi să îngheţe de frig şi să fie atacaţi de câini.

”Trebuie să vadă lumea şi partea rea, nu doar cea bună a acestei idei, de a aduce iepuraşii în faţa primăriei! Inadmisibil aşa ceva! Înţelegem că s-au făcut amenajări pentru sărbătorile pascale cu toate decoraţiunile, dar până la bietele animăluţe! Sunt nişte fiinţe înocente, de ce trebuie să stea în faţa primăriei în ploaie? Pe lângă faptul că sunt maltrataţi de copii (în sensul că sunt mângâiaţi zilnic de sute de ori), acum noaptea în jurul orei 4:00 eram în trecere pe acolo şi am zărit iepuraşi. Ghiciţi ce? Erau încolţiţi de patru câini ai străzii care lătrau la ei. Am mers acolo şi am alungat câinii, dar din păcate câinii au sărit peste gardul care proteja iepuraşii", a scris arădeanul Florian Lile.

Tânărul susţine că erau opt iepuraşi, iar ”doi erau înghesuiţi într-un colţ, speriaţi, unul era muşcat de coloana vertebrală, nemaiputându-se deplasa, iar cinci erau omorâţi de câinii străzii”.

”Dacă aţi fi văzut cum se chinuiau bieţii iepuraşi... Nu vă puteţi imagina! Dacă aţi vrut ca oraşul să aibă această atracţie, în primul rând trebuia să vă gândiţi la siguranţa iepuraşilor”, a mai scris arădeanul, care a trrimis pozele şi Primăriei.

Postarea sa a fost distribuită de aproape o mie de ori în câteva ore, iar sute de persoane au comentat revoltate, spunând că animalele ar fi trebuit păzite şi cerând să fie găsiţi vinovaţii.

Reprezentanţii Prmăriei nu au comentat situaţia şi au trasmis că Centrul Municipal de Cultură, care este în subordinea Primăriei, s-a ocupat de organizarea târgului, însă nicinu reprezentant al acestei instituţii nu a putut fi contactat.

Iepuraşii fuseseră închiriaţi pentru târg de la o persoană fizică, iar cadavrele au fost ridicate miercuri la solicitarea acestuia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.