Trei persoane care lucrează la o fermă din judeţul Iaşi sunt suspecte de antrax, fiind internate la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, a declarat pentru News.ro că pacienţii s-au prezentat la sfârşitul săptămânii trecute la spitalul ieşean cu mai multe simptome de antrax. 
”Prezentau semne şi simptome caracteristice bolii antrax cutanat. Aşteptăm rezultatul analizelor de laborator. Pacienţii au fost evaluaţi, internaţi şi s-a iniţiat tratamentul specific. Unul dintre ei a necesitat şi intervenţie chirurgicală. Toti trei au declarat că lucrează la o fermă de bovine din judeţul Iaşi. În momentul de faţă pacienţii urmează tratament şi sunt stabili din punct de vedere hemodinamic şi respirator”, a afirmat medicul Florin Roşu.
Managerul spitalului ieşean susţine că antraxul este o boală infecţioasă gravă cauzată de o bacterie rezistentă, care poate supravieţui în condiţii extreme pentru o perioadă lungă de timp. Această bacterie este foarte toxică.
”Antraxul apare în mod obişnuit la animale şi este o boală foarte gravă pentru oameni. Antraxul se răspândeşte prin intermediul sporilor ce se găsesc la nivelul solului. Aceştia devin activi doar în momentul în care pătrund în organism”, a explicat medicul Florin Roşu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.