O fetiţă de şase ani cu deficienţe de vedere a murit, după ce a căzut pe scări, în incinta căminului de la un liceu din localitatea ieşeană Târgu Frumos, pedagogul care o supraveghea fiind plecat să le aducă elevilor suplimentul de mâncare. Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi, în acest caz au loc două anchete, una care îl vizează pe pedagog, iar cealaltă pe directorul Liceului Special "Moldova" din Târgu Frumos.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fetiţa a ieşit din camera de cămin în timp ce pedagogul care avea grijă de copii s-a dus la cantină să le aducă suplimentul de mâncare.

Când bărbatul s-a întors, a găsit-o pe fetiţă în stare de inconştienţă, după ce a căzut pe scări.

Ea a fost transportată iniţial la unitatea medicală din Târgu Frumos, apoi a fost dusă la Spitalul de Copii "Sfânta Maria" din Iaşi.

În cursul serii de duminică, starea fetiţei s-a înrăutăţit, ea fiind transferată la Spitalul de Neurochirurgie.

Medicul Florin Grămadă, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, a declarat pentru News.ro că fetiţa a fost operată, însă câteva ore mai târziu a murit.

"Avea leziuni grave la cap. Prezenta şi traumatisme toraco-abdominale. A fost operată, dar în ciuda eforturilor, la câteva ore a murit”, a afirmat medicul Florin Grămadă.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi, Luciana Antoci, a declarat pentru News.ro că au fost demarate două anchete în acest caz.

"Una dintre anchete îl vizează pe pedagogul respectiv, iar cealaltă este orientată asupra directorul liceului”, a spus Liliana Antoci.

Întrebată cum a fost posibil ca un copil cu deficienţe de vedere să fie lăsat nesupravegheat în camera de cămin, purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi a răspuns: "Această întrebare o avem şi noi”.

Cât priveşte o eventuală demisie a directorului liceului din Târgu Frumos, reprezentanta ISJ Iaşi a spus că deocamdată conducerea unităţii de învăţământ are de dat explicaţii în legătură cu ceea ce s-a întâmplat.

La Liceul Special "Moldova” din Târgu Frumos sunt şcolarizaţi elevi nevăzători din toată zona Moldovei, de la clasa pregătitoare şi până la clasa a XII-a.
 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.