Tânăra de 28 de ani dintr-o comună ieşeană reţinută după ce a urcat la volan fără a avea permis de conducere şi a accidentat mortal o fetiţă de patru ani, a fost plasată în arest la domiciliu, deşi procurorii au cerut arest preventiv în cazul său. Femeia este acuzată de ucidere din culpă şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău, judeţul Iaşi, la data de 03.06.2022, au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Hârlău luarea măsurii arestării preventive pentru o durată de 30 zile faţă de inculpata C.M., pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prev. de art. 335 alin. (1) C.pen.. Din probatoriul administrat până la acest moment procesual rezultă suspiciunea rezonabilă că în ziua de 01.06.2022, ora 18:00, inculpata C.M. a condus fără a deţine permis de conducere autoturismul marca VW, pe DS 516 din com. Scobinţi, jud. Iaşi acroşând pe minora D.E.A., în vârstă de 4 ani, aflată pe carosabil. La ora 19:52, a fost declarat decesul minorei”, transmite Parchetul.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Hârlău a respins propunerea de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile a inculpatei, luând măsura arestului la domiciliu.

Accidentul s-a petrecut, miercuri seară, în localitatea ieşeană Scobinţi.

Tânăra, care nu are permis de conducere, a urcat la volan şi a lovit violent o fetiţă care juca şotron pe stradă, alături de alţi copii. Impactul a fost extrem de violent, iar eforturile medicilor SMURD de a o salva au fost zadarnice.

Şoferiţa a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

Poliţiştii oraşului Hârlău au reţinut-o, joi, pe femeie pentru 24 de ore, ea fiind dusă în arestul Poliţiei judeţene Iaşi.

Tânăra este cercetată pentru ucidere din culpă şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Vecinii tinerei susţin că aceasta a mai urcat la volan, deşi nu deţinea permis de conducere.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.