Trei echipe formate din salvamontişti şi jandarmi montani au reluat, luni dimineaţă, pornind pe trasee diferite, căutarea celor doi alpinişti din Craiova, daţi dispăruţi sâmbătă seară, în Munţii Retezat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Hunedoara, Răducu Nicolae, a declarat luni dimineaţă, că în jurul orei 7.00, trei echipe formate din salvamontişti şi jandarmi montani au pornit în căutarea celor doi alpinişti.

FOTO: Jandarmeria Hunedoara
FOTO: Jandarmeria Hunedoara

”O primă echipă a plecat de la cabana Genţiana spre Vârful Bucura, sunt trei jandarmi şi cinci salvamontişti. O a doua echipă a pornit pe acelaşi traseu aproximativ şi este formată din salvamontişti, iar o a treia echipă a plecat de la Cabana Buta spre refugiul Bucura. Această echipă, formată din salvamontişti, încearcă să ajungă din Valea Jiului la acest refugiu”, a declarat Răducu Nicolae.

Potrivit sursei citate, cele trei echipe acţionează pe trei trasee diferite, încercând să ajungă în aceeaşi zonă, deşi condiţiile meteorologice sunt dificile.

Duminică seară, echipele de salvare au renunţat la căutari din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Sâmbătă, doi alpinişti din Craiova au pornit pe un traseu de căţărare în Munţii Retezat, dar nu au mai revenit la cabană, iar salvamontiştii plecaţi în căutarea lor s-au întors din drum din cauza vremii nefavorabile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.